h

Succes SP: voorlopig geen sloop Veemarkstraat 58a

23 augustus 2007

Succes SP: voorlopig geen sloop Veemarkstraat 58a

Het pand Veemarktstraat 58a wordt voorlopig niet gesloopt. Het karakteristieke pand is verscholen achter de rooilijn van de bebouwing aan de Veemarktstraat. Dit pand is het enige wat nog over is van de vroegere situatie in de Boschstraat en Veemarktstraat, waar een dubbele bebouwing was. Achter de woningen aan de straatkant stonden vaak nog woningen en boerderijen die alleen via steegjes bereikbaar waren. Het pand dreigde gesloopt te worden in de herontwikkeling van de gemeentelijke kantoren aan de Vlaszak (oude sociale dienst), maar nu de commissie Welstand en Monumenten tot tweemaal toe een negatief sloopadvies heeft afgegeven, heeft wethouder Adank toegezegd dat sloop van de baan is en dat het pand opgenomen wordt in de herontwikkeling.

Een flink succes voor SP-raadslid Maurice Spapens die deze kwestie vanuit de politiek aanzwengelde, na alarmerende berichten van omwonenden. Hij kreeg PvdA, GroenLinks en D66 mee die samen de handen ineen sloegen om sloop te voorkomen. Voorlopig met succes.

SP raadslid Maurice Spapens

Veemarktstraat 58: 1 – 0 voor de vleermuizen

U bent hier