h

SP tegen woonvisie: ‘geen oplossing voor de wooncrisis’

3 juli 2024

SP tegen woonvisie: ‘geen oplossing voor de wooncrisis’

Foto: inge verdaasdonk / fractie sp breda

In de nieuwe woonvisie van Breda staat niets nieuws. “Er worden geen harde keuzes gemaakt om meer sociale woningen te bouwen” zegt SP-raadslid Michel Verschuren. De komende jaren worden er te weinig gebouwd en ook is er geen beleid om in de duurdere wijken van de stad te bouwen. 

Het enige ‘vernieuwende’ zijn experimenten om kamerverhuur en woningsplitsing eenvoudiger te maken, maar zonder duidelijke regels. “Vanuit het buurten in de buurt weten we dat slecht beleid op kamerverhuur leidt tot onwenselijke situaties.’ Aldus Verschuren. Hij vroeg om duidelijkheid in een motie maar de coalitie wilde er niet aan. 

De woonvisie brengt niets nieuws en zet de deur op tot verslechtering van buurten. Het is tijd voor radicale oplossingen en die biedt de SP. Na de zomervakantie zetten we verder in op een solidariteitsfonds.

U bent hier