h

Patiënten en SP Breda roepen minister op: Grijp in bij zorgfalende Co-Med

18 april 2024

Patiënten en SP Breda roepen minister op: Grijp in bij zorgfalende Co-Med

Onbereikbaarheid van de praktijk, moeilijk of geen afspraak kunnen maken en mensen die zich niet geholpen voelen: het zijn de meest voorkomende klachten die zijn binnengekomen op het meldpunt van de lokale SP. Inwoners uit Breda en Bergen op Zoom overhandigden donderdagavond een rapport vol verhalen van patiënten en zorgverleners aan zorgminister Helder. Zij kwamen naar de Tweede Kamer om haar op te roepen in te grijpen bij de overnames door Co-Med om de ingrijpende verhalen uit Breda en Bergen op Zoom in de toekomst te voorkomen.

Bij het debat over private equity in de zorg stelde SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk een totaalverbod op private equitypartijen in de zorg voor. ‘’En dat is hard nodig.’’ stelt het Bredase SP-burgerraadslid Marlous Fieret. ‘’Onze inwoners ervaren dagelijks de gevolgen van commerciële huisartsenpraktijken waar goede zorg ondergeschikt is gemaakt aan het maken van winst. Van onze zorg is door liberale partijen een markt gemaakt. Het is tijd om zo snel mogelijk deze private equitybedrijven -die alleen maar geld willen verdienen door onze zorg uit te kleden- te verbieden’’. In 2021 nam Co-Med een huisartsenpraktijk in de Haagse Beemden over en sindsdien zijn er veel klachten gehoord. Sinds oktober 2023 stromen de klachten binnen bij het Bredase meldpunt. 

Gisteren kwam al naar buiten dat een deel van het private equitybedrijf Co-Med failliet is verklaard. Naast een totaalverbod stelt de SP voor om startende huisartsen die graag een praktijk willen beter te ondersteunen en het toezicht op private equitybedrijven zolang ze nog bestaan te verscherpen. Aanstaande dinsdag wordt in de Tweede Kamer over de SP-voorstellen gestemd.

Het hele rapport is te lezen in de bijlage.

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier