h

Sleuteloverdracht Bibliotheek Hoge Vucht

24 maart 2024

Sleuteloverdracht Bibliotheek Hoge Vucht

Foto: inge verdaasdonk / openbaar

Sleuteloverdracht nieuwe bibliotheek in Hoge Vucht,
Zaterdag 23 maart was het zover, de sleuteloverdracht aan de inwoners van de Hoge Vucht. Na een zoektocht samen met een groep inwoners is er een pand gevonden in Biesdonk om de terugkeer mogelijk te maken. Eind dit jaar hoopt de bibliotheek echt te openen in de voormalig Franciscuskerk aan het Belgiëplein. Waar het 4 jaar geleden nog een SP motie was omdat wijkbewoners ons keer op keer vertelde hoezeer de Bibliotheek werd gemist in de wijk. Is de terugkeer nu een feit.
Er waren veel wijkbewoners aanwezig op deze middag, ze vulde de nu nog lege ruimte en schreven hun ideeën voor de invulling op.  Mooi om te zien dat het zo enorm leeft bij de inwoners en zoveel mensen graag mee willen denken en doen, zo wordt de nieuwe bibliotheek ook echt een ontmoetingsplek voor en door de wijk zegt fractievoorzitter Inge Verdaasdonk.
Op 25 mei zal er een open dag zijn, en daar zullen we als Bredase SP fractie ook weer kijkje gaan nemen naar de vorderingen en hopen nog eind dit jaar de definitieve opening mee te maken.
Komende week zullen we in de debatraad nog een motie indienen om het college op te roepen ook de buitenkant van het gebouw en de buitenruimte aantrekkelijk te maken, zodat wijkbewoners die nu nog niet op de hoogte zijn van deze nieuwe bibliotheek straks door een mooie buitenkant erop gewezen worden.

U bent hier