h

Tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' neergestreken op het Chasséveld in Breda

8 september 2023

Tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' neergestreken op het Chasséveld in Breda

Deze tentoonstelling toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal, foto’s  afkomstig uit het fotoboek ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ waarin honderd ouders, die slachtoffer zijn van de overheid in het toeslagenschandaal, zijn geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. Op woensdag 13 september om 16.30 uur is er een speciaal moment met wethouder Marike de Nobel, Inge Verdaasdonk (fractievoorzitter SP) en Edwin Plinck (burgerraadslid SP en gedupeerde van het toeslagenschandaal).

Plinck: “Ook in Breda zijn veel te veel gezinnen slachtoffer van het toeslagenschandaal en dit ongekend onrecht. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het systeem zien waar zij slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.”

'Weggecijferd. Teruggevochten' is nog te zien tot vrijdag 22 september. Geïntresseerden kunnen de tentoonstelling nu al bekijken en iedereen die in gesprek wil of zich solidair voelt met de gedupeerden, is van harte welkom op woensdag 13 september.

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier