h

Maartje Verheijen wordt interim-voorzitter van de Bredase SP

6 september 2023

Maartje Verheijen wordt interim-voorzitter van de Bredase SP

Foto: SP

Maartje neemt het stokje over van Olaf van der Bruggen, die ruim een jaar geleden verkozen door de leden van de partij. Destijds was echter al wel duidelijk dat van der Bruggens voorzitterschap tijdelijk zou zijn. Verheijen: “Toen Olaf kenbaar maakte dat hij het voorzitterschap moest overdragen, was de beslissing voor mij simpel. Ik spring in, want de afdeling heeft een voorzitter nodig en ik ben er van overtuigd dat ik hier op dit moment de juiste persoon voor ben”.

Maartje Verheijen is geen onbekende voor de afdeling. Van juli 2018 tot juni 2022 was zij al onderdeel van het afdelingsbestuur. Na een, door persoonlijke omstandigheden, onderbreking van een jaar is zij afgelopen juli weer terug gekeerd in het afdelingsbestuur. Verheijen: “Ik voel mij vereerd dat het afdelingsbestuur en de leden mij vertrouwen met deze belangrijke taak. Ik zal mij de rest van deze bestuursperiode voor de volle 100% inzetten voor de partij en voor een sociaal en rechtvaardig Breda”.

Van der Bruggen treedt niet terug omdat hij klaar is met de Bredase SP of met het Bredase afdelingsbestuur, allesbehalve zelfs. Van der Bruggen: “Ik wil mij juist extra kunnen focussen op de rol binnen de partij waar ik afgelopen jaar ook mee ben begonnen, mijn rol als burgerraadslid in onze gemeenteraadsfractie”. Ook wil van der Bruggen ik nog altijd voldoende tijd kunnen blijven steken in zijn opleiding die hij afgelopen jaar, naast zijn twee functies binnen de partij, is gestart.

Van der Bruggen: "Afgelopen jaar hebben we mooie dingen neer kunnen zetten. Zo brachten we twee Kamerleden naar Breda, brachten we de kerstactie en nieuwjaarsreceptie terug, boekten we gigantische ledenwinst, stonden we om de twee weken op straat en hebben zinnige actietrajecten gevoerd." Dat laatste geeft hem vertrouwen in de toekomst onder Verheijen: "Bij het meest prominente actietraject in de Schorsmolen was het Maartje die initiatief toonde en leiderschap op zich nam, ik geloof er 100% in dat ze met die houding het komende jaar het beste gaat halen uit onze mooie afdeling".

U bent hier