h

Documentaire 'Alleen tegen de Staat' maakt veel indruk op aanwezigen

21 september 2023

Documentaire 'Alleen tegen de Staat' maakt veel indruk op aanwezigen

Foto: SP

"Ik heb geen dromen meer". Een van de schokkende uitspraken in de docu 'Alleen tegen de Staat'. Zo'n 30 aanwezigen luisterden aandachtig naar de verhalen van de slachtoffers van het Toeslagenschandaal. Aan het einde van de documentaire bleef de zaal doodstil. SP fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: "Ik ben er stil van geworden, wat een leed is deze mensen aangedaan.". Ook het gesprek wat zij hierna voerde met Bredase gedupeerde Dragan Blom greep de aanwezigen aan.

Blom: "Ze hebben alles van me afgepakt. Ik raakte bijna dakloos en de enige hulp die ik van de gemeente kreeg was een verwijzing naar de daklozenopvang voor mij en mijn vrouw en voor onze drie kinderen werd verwezen naar Veilig Thuis, want die konden niet mee de opvang in. Dat noem ik geen hulp!". Blom was voor het Toeslagenschandaal een succesvol ondernemer. Ook zijn bedrijf is hij hem afgenomen. Uit de zaal kwam de vraag of hij ooit nog een onderneming wilde starten. Blom: "Dat zal ik niet heel snel meer doen, want dan moet ik een lening aangaan en ik wil nooit meer schulden".

De vertoning van de documentaire stond in verband met de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ die de Bredase SP naar Breda heeft gehaald. Deze is nog tot en met morgen (22 september) te zien op het Chasséveld.

U bent hier