h

Bredase SP haalt successen binnen op verkiezingscongres

27 september 2023

Bredase SP haalt successen binnen op verkiezingscongres

Foto: SP

Met 5 aangenomen amendementen, 2 kandidaat-Kamerleden en een tweetal voorstellen die op de dag zelf nog zijn overgenomen heeft de Bredase SP afgelopen zaterdag een succesvol congres gehad. De SP ging het congres al in met een aantal voorstellen die stonden over opgenomen worden, congresspreker Olaf van der Bruggen: ‘Dank aan de commissie! Met hun adviezen voor overnemen van enkele van onze voorstellen zal ons programma verrijkt worden met de gepaste aandacht voor duurzame en betaalbare stadswarmte, meer nodige aandacht voor jong gehandicapten en gaan we bazen laten betalen voor de taalcursussen van hun werknemers die komen als arbeidsmigrant. Zo wordt ons programma rijker aan inhoud’’

Ook kreeg de afdeling na haar eerste inbreng op het congres ook mooi nieuws, de commissie nam nog een voorstel van de afdeling over. Na een vlammend betoog voor een constitutioneel hof besloot de commissie dat de afdeling toch een terecht punt had en besloot het advies te geven deze over te nemen.

Als kers op de taart levert de Bredase SP 2 kandidaten aan de net vastgestelde kandidatenlijst, afdelingsvoorzitter Verheijen over de lijst: ‘’Wat ben ik trots dat wij als Bredase afdeling weer twee top kandidaten kunnen leveren aan de landelijke lijst. Met Michiel leveren wij weer een bewezen kracht op een mooie plek. Ook ben ik heel trots onze geweldige fractievoorzitter Inge op de lijst te zien, haar pracht werk hier in Breda heeft haar deze plek dubbel en dwars verdiend!’’

U bent hier