h

Bewoners mooiland-complexen wederom teleurgesteld

7 juli 2023

Bewoners mooiland-complexen wederom teleurgesteld

Foto: SP

Slechts kleine toezeggingen doet directeur Bart Kivits van Mooiland in een brief aan de bewoners. Op de echte pijnpunten van de bewoners, de langdurige ventilatieklachten, intimidatie door de regiobeheerder en staat van het onderhoud krijgen de bewoners geen antwoord. Ook de gevraagde compensatie komt er niet en Mooiland stelt de zaken mooier voor dan ze zijn: Initiatiefneemster Maartje Verheijen: “Mooiland beweert in de brief dat ze na het aanpassen van de ventilatie bij 5 proefwoningen geen klachten meer hebben ontvangen, terwijl ik met zeker 2 andere bewoners van proefwoningen wel degelijk heb gemeld dat mijn klachten niet zijn verholpen”. De vervolgeisen zijn duidelijk: onafhankelijk onderzoek naar het ventilatiesysteem en compensatie. De bewoners gaan door met actievoeren en gaan zelf aan de slag met het inventariseren van alle klachten en gebreken.

Bewoners hebben weinig woongenot van het ventilatiesysteem. Kivits geeft aan begrip te hebben, maar bij het goedkopere collectieve systeem te willen blijven, hoewel die niet tegemoet komt aan de individuele wensen van alle mensen en lawaai produceert. In de wintermaanden brengt het ook veel kou met zich mee. Voor de bewoners is er maar één optie en dat is een duurder individueel regelbaar systeem, zoals gebruikelijk is in veel corporatiewoningen.

Huurders voelen zich geïntimideerd door de regiobeheerder en krijgen voornamelijk zelf de schuld van problemen die Mooiland zou moeten verhelpen. Bewoners zijn hierdoor minder problemen gaan melden bij Mooiland, omdat ze het gevoel hebben dat ze niet serieus worden genomen. Kivits geeft aan dat het intern is besproken en dat ze ervan uit gaan dat iedereen met respect met elkaar omgaat. Dit zwakke antwoord is niet het enige wat bewoners steekt. In de brief van Kivits wordt namelijk ook naar bewoners gewezen voor het veroorzaken van problemen met het sluitsysteem van de algemene toegangsdeuren.

De kleine toezeggingen die de bewoners van Mooiland krijgen houden in dat bij alle huishoudens een enquête gehouden wordt over de nieuw geplaatste draairamen. Ook kondigt Mooiland aan een onafhankelijk onderzoek in te stellen over de kwaliteit van de schoonmaak van de algemene ruimtes.

U bent hier