h

SP: blikverbod niet handhaven tijdens carnaval

15 februari 2023

SP: blikverbod niet handhaven tijdens carnaval

Foto: SP Breda

De Bredase SP was onaangenaam verrast toen de landelijke media vorige week kopte dat blikjes drinken verboden waren tijdens carnaval vanwege de veiligheid. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Dat je glas verbied tijdens carnaval snapt iedereen, als dat breekt zijn de scherven vlijmscherp. Maar een verbod op blikjes - geopend en ongeopend - omdat ze gevaarlijk zijn, daar geloven wij niet in.” De kritiek van de SP gaat verder dan het onzinargument van veiligheid. “Het gevolg is dat een groep mensen wordt uitgesloten die €3,30 per drankje niet zomaar kunnen betalen, maar die wel carnaval willen vieren. Zij worden nu onder de noemer van “veiligheid” uit de binnenstad gejaagd. Zo wordt carnaval een feestje voor de rijken in plaats van een feest voor iedereen.” Tijdens de raadsvergadering donderdag zal de SP de burgemeester oproepen om het blikverbod niet te handhaven. “Want zo blijft carnaval een volksfeest”.

U bent hier