h

Drukbezochte avond met SP Kamerlid Sandra Beckerman

7 februari 2023

Drukbezochte avond met SP Kamerlid Sandra Beckerman

Foto: SP

Afgelopen vrijdag was het zover, het tweede SP-Kamerlid dat binnen twee weken tijd naar Breda toe is gekomen voor een thema-avond! Samen met Sandra, een Bredanaar die haar verhaal over de gestegen kosten deed en bijna 50 mensen werd het een avond om niet snel te vergeten voor de socialisten.

De avond begon met de actualiteit van de perverse tegenstelling tussen de megawinsten van Shell aan de ene kant, en aan de andere kant de toenemende effecten van armoede. Dagvoorzitter Dirk Uyl besprak samen met Sandra deze scheve verhouding en keek naar onze oplossingen: “Dat systeemverandering nodig is dat is overduidelijk. Maar met ons pleidooi voor relatief kleinere stappen, zoals het bevriezen van de huur, afschaffen van de eigen bijdrage en natuurlijk het nationaliseren van de energie, kunnen we een heel groot verschil maken voor heel veel Nederlanders”

Het tweede deel van de avond stond in het teken van het persoonlijk verhaal van een Bredanaar die keihard is geraakt door de stijgende energieprijzen. Haar energierekening ging omhoog naar 900 euro: “Ik woon in een relatief normaal huis met mijn gezin en gebruik niet bijzonder veel energie maar opeens lag daar een brief op de mat, ik mocht 900 euro in de maand gaan betalen” aldus de inwoner “Nu redden we het nog wel maar als dit lang zo door blijft gaan, dan weet ik het niet”

Aan het einde van de avond werd het vizier gericht op aanstaande zaterdag, het volksprotest voor het Nationaliseren van de energie. Afdelingsvoorzitter Olaf van der Bruggen riep de aanwezigen op om mee te komen: “We hebben de afgelopen maanden naar dit punt toegewerkt, 115.000 handtekeningen verzameld door zelfs in de kou deur aan deur te gaan. Nu gaan we die steun in het echt laten zien, zaterdag gaan we samen met onze bus naar het Beursplein om van ons te laten horen, zorg dat je erbij bent!”

U bent hier