h

Bewoners vergroenen samen met SP Chassé Promenade

9 februari 2023

Bewoners vergroenen samen met SP Chassé Promenade

Foto: SP

Op woensdag 8 februari hebben bewoners samen met fractievoorzitter van de Bredase SP Inge Verdaasdonk de nieuwe, groene Chassé Promenade geopend. “Bewoners en ook ik zijn blij verrast met plaatsing van maar liefst 40 bakken met verschillende bomen voor de komende tijd. Het is tijdelijk, maar geeft al gelijk een heel ander zicht en laat zien hoeveel mooier deze plek met meer groen kan zijn” zegt Verdaasdonk.

Ruim een jaar geleden klopte een groepje bewoners van de Chassé Promenade aan bij de Bredase SP. Zij wilden hun enorme versteende plein groener hebben, waardoor het ook minder warm is in de zomer. Verschillende pogingen om dit voor elkaar te krijgen waren nog niet succesvol. De SP heeft eerst vragen gesteld over de toekomstplannen en de historie van de Chassé Promenade. Vervolgens is de wethouder uitgenodigd voor een gesprek met de bewoners. Tijdens dat gesprek, waarin zowel over de toekomst als over de korter termijn ging, is toegezegd dat er gekeken werd naar bomen in bakken. Verdaasdonk: “We zijn erg blij met deze snelle, tijdelijke invullen, en we blijven natuurlijk in contact met de bewoners totdat er echt een groenere promenade ligt!”

U bent hier