h

SP start meldlijn hoge energierekeningen

10 januari 2023

SP start meldlijn hoge energierekeningen

Foto: SP

De SP is sinds maandag de landelijke meldlijn hoge energierekening gestart. Met deze meldlijn verzamelt de SP meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. “Steeds meer mensen komen in de problemen”, legt Olaf van der Bruggen van de SP Breda uit.

Daarnaast wil de partij weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt. Mensen kunnen telefonisch hun verhaal kwijt door te bellen of kunnen hun melding online doorgeven. De meldingen zal de SP gebruiken om problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden.

SP-afdelingsvoorzitter Olaf van der Bruggen: “Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.” Met de meldlijn hoge energierekening wil de SP nog beter in kaart brengen wat er bij mensen thuis speelt en of het prijsplafond voor energie mensen helpt.

De meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur gratis te bellen op 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn.

U bent hier