h

Bewonersavond Brabantpark: opkomst succes, uitkomst teleurstellend

28 september 2022

Bewonersavond Brabantpark: opkomst succes, uitkomst teleurstellend

Foto: Dirk Uijl

Op dinsdag 27 september vond de drukbezochte bewonersavond plaats over betaald parkeren in Brabantpark. Verspreid over de avond zijn zo’n 200 wijkbewoners gekomen om zich te laten horen over de plannen van de gemeente. En hoewel de opkomst daarmee een groot succes was, was de uitkomst voor velen teleurstellend.

Burgerraadslid voor de SP Dirk Uijl: “De avond was slecht georganiseerd. Er was veel te weinig ruimte waardoor de temperatuur enorm opliep. En door mensen aan losse tafeltjes neer te zetten is geprobeerd om verdeel en heers te spelen en kregen niet de mogelijkheid om zichzelf te laten horen en naar anderen te luisteren.” Uiteindelijk ontstond er een groepsdiscussie, maar zat de gemeente duidelijk niet op te wachten.

Uit de gesprekken met inwoners bleek nog maar weer hoeveel weerstand er is in de wijk tegen het betaald parkeren. Daarnaast kreeg de avond een hele nare wending toen de woordvoerder namens de gemeente beweerde dat het besluit over betaald parkeren al door het college was genomen. “Wijkbewoners zijn boos en gefrustreerd afgedropen omdat ze door die opmerking dachten dat ze niks meer konden doen. Dat terwijl het aanwijsbesluit, waarmee betaald parkeren daadwerkelijk ingevoerd wordt, nog niet vastgesteld is.” Na afloop bleek dat de overgebleven mensen alleen maar strijdvaardiger zijn geworden na deze misser van de gemeente. Het laatste woord is hier ongetwijfeld nog niet over gezegd.

U bent hier