h

Wethouder zegt toe energietoeslag tot 120% van bestaansminimum uit te keren

10 mei 2022

Wethouder zegt toe energietoeslag tot 120% van bestaansminimum uit te keren

Foto: SP

De Bredase SP heeft afgelopen woensdag 4 mei het college zover gekregen om toe te zeggen dat de gemeente Breda, de inwoners van Breda die tot 120% van het bestaanminimum verdienen ook recht gaan krijgen op de energietoeslag van 800 euro, en niet maar tot 110%.

De SP vind het fenomeen “energiearmoede” compleet onaceptabel; niemand hoort in armoede te leven in een rijk land. De overheid moet meer doen maar de SP kijkt er naar uit dat een grotere groep Bredanaars nu kan rekenen op meer steun van haar gemeente.

Het college durft dit alleen niet zwart op wit aan te geven, maar de SP kan gelukkig wel rekenen. Op donderdag 28 april zei minister toe dat het rijk garant zou staan voor de kosten van het uitkeren van de toeslag tot 120%. Daarna gaf de Wethouder in het beantwoorden van de SP-raadsvragen toe dat als de minister garant zou staan voor de kosten, dat dan zou de gemeente zal gaan uitkeren tot 120%. 1+1=2 dus de SP verwacht dat meer bewoners eindelijk hun o zo nodige toeslag aan kunnen vragen.

Mocht u toch tegen problemen aanlopen mail ons dan op sp@breda.nl

U bent hier