h

De socialistische vijf van Breda

30 maart 2022

De socialistische vijf van Breda

Foto: Loïs Helmer

De socialistische vijf van Breda, dat is de SP fractie in het kort. Alle vijf verschillend en alle vijf klaar voor de strijd. Voor een socialer Breda en dat zal hard nodig zijn. Maar wie zijn die vijf precies?

We beginnen bij Edwin Plinck, kaasboer op winkelcentrum Heksenwiel. Rasondernemer met een sport achtergrond en gedupeerde van het toeslagenschandaal. Sommige mensen staan alleen maar strijdbaarder op nadat ze zijn neergehaald, en Edwin is daar duidelijk zo een van. Hij is enorm gemotiveerd om Breda eerlijker te maken.

Dan Olaf van der Bruggen. Net 20 jaar geworden, maar al jaren actief bij de SP. Zijn familie probeerde hem nog bij de PvdA te krijgen maar, deze jongen weet dat er echt verschillen zijn tussen de PvdA en de SP. Olaf is een rassocialist die de wooncrisis asociaal en oneerlijk vindt en die het tegen gaan van klimaatverandering als dé grote uitdaging ziet voor de komende jaren.

Dan ons derde burgerraadslid, Dirk Uijl. Gisteren nam hij nog afscheid nu is hij al weer terug. Het socialisme zal leuk zijn, of het zal niet zijn is een veelgehoorde uitspraak van hem. Zo leuk dus dat hij als burgerraadslid graag zijn bijdrage levert. Wij zijn heel blij dat hij al zijn ervaring en analyses wil blijven inzetten voor een socialer Breda.

En dan Michel Verschuren, ons Mies. Tegen pronktorens en prestigeprojecten, tegen bestemmingsplannen met enkel villa’s maar voor een Breda van iedereen. Een harde werker die altijd bereid is tot een gesprek en al meer amendementen opgesteld dan ongeveer iedereen hier. Wij zijn blij dat hij deze periode raadslid wil zijn en zich zal blijven verzetten tegen al die bestemmingsplannen met onbetaalbare huizen.

En tenslotte Inge Verdaasdonk, fractievoorzitter en aanvoerder van deze club van vijf. Verbindend waar het kan, maar vol vuur en inzet waar het moet. Wat of het nu gaat over goede jeugdzorg, fatsoenlijke subsidieverstrekking of ervoor zorgen dat ook echt iedereen mee kan doen in Breda, Inge staat voor iedereen klaar.

U bent hier