h

Bredase opvang vluchtelingen Oekraïne

13 maart 2022

Bredase opvang vluchtelingen Oekraïne

Foto: SP

Gisteren werd de Bredase SP bijgepraat door het college over de opvang van mensen uit de Oekraïne. “Een indrukwekkende vertoning om zoveel mensen in de weer te zien om goede opvang te regelen. Ik ben dankbaar om zoveel solidariteit te zien” Vond onze Michel Verschuren, die namens de Bredase SP aanwezig was.

Breda vormt de centrale locatie voor registratie in de regio. Van 08:00 uur tot 20:00 uur op het stadskantoor en buiten die uren in sporthal de Scharen. Na de eerste opvang zoeken onze mensen naar een geschikte verblijfplaats voor de eerste drie maanden. In Breda zijn honderden vrijwilligers aan de slag om de Koepel om te bouwen tot een leefbaar mini-dorp. Daarnaast worden mensen uit de Oekraïne meteen ingeschreven als inwoner van Breda.

Vang jij mensen uit de Oekraïne op, ben je dat van plan, heb je familie/vrienden daar of wil je hulp aanbieden? Kijk vooral op de site van onze gemeente voor informatie wat je kan doen: https://www.breda.nl/steun-oekraine.
Ook kun je bellen naar 14076.

Belangrijk advies: als je mensen opvangt uit de Oekraïne, laat hen zich dan zo snel als mogelijk melden bij het opvangloket op het stadskantoor.

U bent hier