h

Het duurste bankje van Prinsenbeek staat er eindelijk!

8 september 2021

Het duurste bankje van Prinsenbeek staat er eindelijk!

Foto: SP

Na een bureaucratische worsteling met de Gemeente Breda van bijna vijf jaar, staat het door bewoners zo gewenste bankje eindelijk in de Schoolstraat in Prinsenbeek. Bewoner en SP'er Frank Vergroesen diende eind 2016 namens de bewoners een verzoek in bij de gemeente voor een bankje voor ouderen. "Er was in het verleden een bankje, maar dat is weggehaald waardoor bewoners van ouderencentrum De Zilverberk die naar de Markt lopen voor een boodschap nu al leunend op een Ziggo-kastje op adem moeten komen", aldus Vergroesen. "Zo ga je niet met ouderen om, vandaar dat we bij de gemeente aan de bel trokken."

Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Zo werd door de gemeente in twijfel getrokken of het bankje er wel ooit had gestaan want er was niets over terug te vinden in het archief. Ook werden mails niet beantwoord of werd men van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. SP-fractievoorzitter Inge Verdaasdonk bemoeide zich ook actief met de zaak: "In december 2020 is mij uiteindelijk toegezegd dat het er zou komen. Uiteindelijk is het dan afgelopen week ook daadwerkelijk geplaatst. Fijn voor de ouderen van Prinsenbeek, maar door alle bureaucratische rompslomp is het wel het duurste bankje van Prinsenbeek geworden!"

U bent hier