h

College lijkt uitbestuurd, SP Breda neemt het graag over

2 juli 2021

College lijkt uitbestuurd, SP Breda neemt het graag over

Het College van B&W lijkt na drie jaar uitbestuurd en sorteert zonder ambitie voor op de Begroting voor 2022. Tot die conclusie kwam SP Breda in de raadsvergadering van donderdagavond waar de zogeheten kadernota op de agenda stond. “De fut is eruit en het college lijkt zich nu pas te beseffen dat ambitie meer is dan roepen dat je dingen wilt, je moet ze ook waarmaken”, zegt SP-fractievoorzitter Inge Verdaasdonk. Maar als het college na drie jaar al is uitbestuurd, dan neemt SP Breda het graag over. Verdaasdonk: “Want er is nog heel veel te doen in onze stad. Het aanpakken van de tweedeling in de stad en de kansenongelijkheid, dat is onze ambitie. Een Breda van iedereen dat zou het grootste prestigeproject moeten zijn van college en raad.”

SP Breda deed tijdens de behandeling diverse voorstellen voor een Breda van iedereen, waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Verdaasdonk: “Pas als je een huissleutel in je broekzak hebt, genoeg eten voor je gezin en een inkomen wat voldoende en voorspelbaar is, pas dan kan je spreken van leven en meedoen.” Het voorstel van de SP om het derde uitgiftepunt van de voedselbank open te houden en om armoede binnen gezinnen versneld aan te pakken, kregen de steun van een meerderheid van de raad. Verdaasdonk: “Het college lijkt dan misschien uitbestuurd, maar de Bredase SP zit nog vol ambities voor een Breda waar geen mens gelijk is, maar ieder mens gelijkwaardig!”

U bent hier