h

Brand Parkies niet meer voor iedereen?

16 juni 2021

Brand Parkies niet meer voor iedereen?

Foto: Dirk Uijl

“Is Brand Parkies nog wel voor iedereen?” dat vraagt SP-raadslid Dirk Uijl zich af nu bekend is geworden dat voor de traditionele dinsdagavondconcerten voortaan geld gevraagd wordt. “Een avondje uit voor een gezin of een paar studenten wordt zo meteen een flinke uitgave. Niet iedereen kan dat betalen. Hiermee worden mensen buitengesloten, en is het veel bezochte en altijd drukke Valkenberg twee maanden lang niet bereikbaar op dinsdag.” De SP heeft raadsvragen gesteld en wil weten van het college of zij bereid zijn om er alsnog voor te zorgen dat Parkies gratis blijft.

Los van de toegangsprijs, is Brand Parkies ook een evenement in het kader van “testen voor toegang” geworden. Dit houdt in dat mensen met een beperking, of die recent nog een coronabesmetting hebben doorgemaakt, niet welkom zijn. Uijl: “Het wordt zo een buitensluit-feestje in plaats van een avondje voor iedereen!”

U bent hier