h

WonenBreburg omarmt initiatief SP voor tijdelijke woningen Frankenthalerstraat

15 april 2021

WonenBreburg omarmt initiatief SP voor tijdelijke woningen Frankenthalerstraat

Foto: SP

Eind vorig jaar steunde de voltallige gemeenteraad het voorstel van SP Breda om tijdelijke woningen op het al jaren braakliggende terrein aan de Frankenthalerstraat te onderzoeken. Vandaag viel in de BN/DeStem te lezen dat WonenBreburg, bij monde van bestuurder Hans Pars, tenminste 150 tijdelijke woningen wil bouwen en daarmee het initiatief van SP Breda omarmt. “Als deze plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd, is dit een mooie kroon op onze motie”, zegt SP-woordvoerder Michel Verschuren. Als het aan Verschuren en de SP ligt mogen het nog wel meer woningen worden.

In de komende jaren zullen meer bedrijventerreinen in Breda voor langere tijd braak liggen in verband met de ontwikkeling op termijn van die gebieden. De SP is voor het toevoegen van tijdelijke woningen om de druk op de overbelaste woningmarkt te verlichten en zeker als het om sociale woningen gaat.

U bent hier