h

SP: College kan niet anders dan 538-feest afblazen

18 april 2021

SP: College kan niet anders dan 538-feest afblazen

Foto: G.Lanting

Volgens SP Breda kan het College van B&W niet anders dan het 538-feest met 10.000 mensen op het Chasséveld afblazen. De partij ziet niet in hoe na de massale protesten van afgelopen week, dit grote feest in coronatijd nog door kan gaan. Als het college zelf niet tot dat inzicht komt, dan roept SP Breda ook andere partijen op zich hierover uit te spreken aanstaande maandagavond tijdens de extra raadsvergadering. “Wij zijn zeker niet tegen een feestje, maar dan wel voor en door Bredanaars en vooral op een verantwoorde manier”, zegt SP-fractievoorzitter Inge Verdaasdonk. “Dit feest door 538 midden in ons centrum is een opgestoken middelvinger naar onze zorg, horeca en al die Bredanaars die al meer dan een jaar gebukt gaan onder de strenge coronamaatregelen.”

De eventuele consequenties van het afblazen komen wat SP Breda betreft volledig voor rekening van het College van B&W. “Het college heeft zelf besloten de gemeenteraad niet van te voren te informeren”, zegt Verdaasdonk. “Jammer want dat dit besluit slecht zou vallen in onze stad, dat hadden wij van te voren kunnen vertellen.” Los van een klap in het gezicht van de zorg, horeca en bewoners, ondermijnt dit massale 538-feest ook het draagvlak voor coronamaatregelen. Verdaasdonk: “Pas geleden nog hadden we een debat met burgemeester Paul Depla over het coronabeleid en dat alles valt of staat met draagvlak. Het draagvlak voor dit 538-feest onder Bredanaars is nihil, dus het afblazen ervan lijkt ons het enige juiste besluit.”

U bent hier