h

SP kraakt grofvuilbeleid gemeente Breda

5 februari 2021

SP kraakt grofvuilbeleid gemeente Breda

Foto: SP

Met het fors verhogen van de afvalstoffenheffing en tegelijkertijd 25 euro in rekening brengen voor het ophalen van grofvuil, zou de kwaliteit van de afvalservice perfect moeten zijn. Maar niks is minder waar. De SP ontvangt meerdere berichten per week over de slechte afvalservice. SP-burgerraadslid Michel Verschuren: “Mensen zonder auto of die niet even tijd hebben om twee uur in de rij te staan worden op deze manier gedwongen om 25 euro af te tikken. En tegelijkertijd zie je dat het reserveringssysteem dat eind vorig jaar beloofd is, er nog steeds niet is. Dit kan echt niet”

 

Daarnaast hekelt de SP het feit dat ondanks het feit dat Breda twee milieustraten heeft, er dagelijks maar één open is. Verschuren: “Het college gooit het op corona en ziekteverzuim, wat ongetwijfeld een probleem is. Maar tegelijkertijd zijn Bredanaars fors gaan betalen voor hun afval, investeer dat geld dan ook in bijvoorbeeld meer personeel. Want nu lok je haast uit dat mensen hun afval gaan dumpen.” De SP gaat, samen met het CDA, vervolgvragen stellen aan de wethouder.

U bent hier