h

De wagen van 1 miljoen

24 februari 2021

De wagen van 1 miljoen

Foto: Gemeente Breda

Breda heeft het afgelopen jaar meer dan een miljoen euro uit de zakken van automobilisten heeft geklopt met de scanauto. Omdat dit bedrag zo hoog is, wil het college het boetebeleid Europees aanbesteden. SP woordvoerder Dirk Uijl: “In Breda gaat niet NAC, maar de boetemobiel Europa in. En hoewel er talloze grappen over te maken zijn, moeten we ons wel blijven realiseren dat dit geld is van hardwerkende mensen. Mensen die hun familie bezoeken, of bij onze middenstand komen kopen. Die jaag je weg met dit boetebeleid!” De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken.

 

Naast het feit dat het om een schofterige hoeveelheid geld gaat, is de SP ook niet te spreken over het feit dat de inning van belasting dan maar meteen Europees aanbesteed moet worden. “Waarom kan dit niet gewoon gedaan worden door een publieke instantie zoals de Belastingsamenwerking West-Brabant?” De SP wil voorkomen dat burgers met een bezwaar op hun boete naar bijvoorbeeld Bulgarije moeten met hun brief.

U bent hier