h

Breda opent meldpunt toeslagenaffaire

22 januari 2021

Breda opent meldpunt toeslagenaffaire

Foto: SP

Op verzoek van de SP opent de gemeente Breda een meldpunt voor slachtoffers van de toeslagenaffaire. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk, die om dit meldpunt aandrong bij wethouder Adank: “Het is goed dat de gemeente slachtoffers gaat bijstaan na alles wat ze hebben meegemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat mensen zo snel mogelijk in beeld komen van de instanties, want dat gebeurd nu nog niet. Zo zegt de Belastingdienst dat er 61 gedupeerde gezinnen zijn in Breda, terwijl de cijfers van de SP stellen dat er 121 gezinnen zijn. We moeten deze mensen bereiken!”

Het rapport van de commissie die de toeslagenaffaire heeft onderzocht, Ongekend Onrecht, schetst een inktzwart beeld van een overheid die er niet was voor haar inwoners. Integendeel met discriminatie en op basis van racistische selectiecriteria zijn de levens van duizenden mensen verwoest. Via het Bredase meldpunt worden slachtoffers onder andere geholpen bij hun schulden. Verdaasdonk: “Want hoewel het mooi klinkt om 30.000 euro te krijgen, voor veel mensen is dit nog veel te weinig en lost het de schulden die zij hebben ontvangen niet op.”

Ga naar breda.nl/toeslagenaffaire om je te melden.

U bent hier