h

Weer onterechte parkeerboetes door scanauto

3 april 2020

Weer onterechte parkeerboetes door scanauto

Foto: Gemeente Breda

De SP heeft vragen gesteld aan wethouder Greetje Bos (VVD) over de klachten die zijn ontvangen nadat mensen ten onrechte een boete hebben gekregen. Die klachten zijn fors omhoog gegaan sinds de gemeenten met zogeheten scanauto’s door de Bredase straten rijdt. SP-raadslid Dirk Uijl: “Door allerlei instellingsfouten krijgen mensen boetes terwijl ze wel betaald hebben, of met een kaart op een invalideparkeerplaats staan. Soms krijgen mensen zelfs boetes op een plek waar helemaal geen betaald parkeren is. Daarmee wordt de scanauto gewoon een ordinaire boetemobiel en de automobilist een melkkoe.”

Het is inmiddels de tweede lijst met vragen die Uijl aan het college heeft gesteld. Eerder wilde hij al weten hoe het zit met de toename van de inkomsten door de nieuwe scanauto’s. En heeft hij gevraagd waarom de parkeervergunning voor mantelzorgers twee keer zo duur is als een gewone vergunning. In deze tijd van de coronacrisis, waarin hulp van familie en vrienden essentieel is voor veel Bredanaars, is het schandalig dat zij op extra kosten worden gejaagd.

U bent hier