h

SP Breda start Corona Hulpdienst

24 maart 2020

SP Breda start Corona Hulpdienst

Foto: SP

De Bredase SP-afdeling start een hulpdienst waarbij inwoners terecht kunnen met hun vragen, zorgen of praktische problemen vanwege de coronacrisis. De afgelopen tijd kreeg SP Breda veel vragen van inwoners over uiteenlopende onderwerpen, maar allen met betrekking tot de coronacrisis. “Kan ik nog wel naar buiten om boodschappen te doen? Ik moet toch aan het werk, is dat wel veilig? Wat gebeurt er nu met dak- en thuislozen?”, somt SP-afdelingsvoorzitter Michel Verschuren op. “Op die en alle andere vragen gaan we met een team van vrijwilligers antwoord geven. Daarnaast zullen we ook zoveel mogelijk doorverwijzen naar de vele mooie initiatieven die er al zijn.”

De gebruikelijke werkwijze van SP Breda is om samen met inwoners in actie te komen. Met de voorzorgsmaatregelen die nu van kracht zijn, is het helaas niet mogelijk bij mensen aan te bellen of een bijeenkomst te organiseren. De Corona Hulpdienst bestaat dan ook uit een site en een Facebookpagina waar mensen terecht kunnen. Wie digitaal gezien minder vaardig is, zal worden teruggebeld. “De politiek ligt grotendeels stil terwijl inwoners juist nu met veel vragen zitten”, zegt Verschuren. “Wij zijn blij dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen met het beantwoorden van vragen en mensen te wijzen naar de juiste instantie of initiatief. En mocht er nog geen bestaande oplossing zijn, dan gaan we daar samen voor zorgen!”

U bent hier