h

SP feliciteert de scouting

6 augustus 2019

SP feliciteert de scouting

Foto: SP

SP Breda feliciteert de scouting met hun overwinning. Inge Verdaasdonk, woordvoerder namens de SP: “het begon met een afgewezen subsidieaanvraag van scouting Frederik Hendrik uit Bavel. Dat escaleerde van een stevige discussie, naar wethouders die excuses moesten maken tot uiteindelijk het omverwerpen van een subsidiesysteem van €32,5 miljoen! Maar waar het de scouting om ging, €5000 subsidie voor hun activiteiten, is nu eindelijk gelukt. Gefeliciteerd!”

 

Het was een lange weg voor de scouting. Via thematafels en wijkplatformen, waar ze steeds te horen kregen daar “niet thuis te horen” kwamen ze uiteindelijk naar de gemeenteraad. In een uitpuilende zaal stelden zij de subsidieverdeling via de thematafels aan de kaak. Een unaniem aangenomen motie van Breda97 en SP riep de wethouder op om met een oplossing te komen voor de scouting. Die kwam er niet, waarna de rechter er uiteindelijk aan te pas moest komen. Die was klip in klaar: de gemeente Breda moest haar huiswerk overdoen. En dus heeft scouting Frederik Hendrik eindelijk haar €5000 subsidie uit 2018.

 

Om verdrukking van de kleintjes in de toekomst te voorkomen, heeft Verdaasdonk net voor de zomer de motie “klein maar fijn” ingediend. Daarmee wordt voor initiatieven tot en met €5000 een bedrag voor gereserveerd, zodat ze niet meer door de molen van de thematafels hoeven.

U bent hier