h

SP en tandartsorganisatie samen voor goede tandzorg

16 augustus 2019

SP en tandartsorganisatie samen voor goede tandzorg

Foto: jarmoluk

De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de SP willen samen strijden voor goede en betaalbare tandzorg. SP raadslid Inge Verdaasdonk: “Tandzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt in Nederland vergoed. Vanaf 18 jaar wordt het niet meer vergoed, of je moet er een aanvullende verzekering voor afsluiten. Wat je nu ziet is wanneer ouders niet naar de tandarts gaan, hun kinderen ook vaak niet gaan. De gemeente zou daar haar verantwoordelijkheid in moeten nemen.”

De tandartsenassociatie herkent dit probleem. “De ANT heeft de afgelopen jaren  bij vrijwel alle verzekeraars de problematiek onder de aandacht gebracht. Deze noemen onder andere de beperkingen van de AVG, concurrentie-overwegingen of het ‘niet zien als hun taak om patiënten naar zorg te leiden’ als reden om er geen werk van te maken de (ouders van deze) kinderen actief te benaderen.” Samen met de SP wil zij kijken hoe dit probleem het beste opgelost kan worden.

U bent hier