h

Ook in Breda woekerwinsten in de zorg

15 juli 2019

Ook in Breda woekerwinsten in de zorg

Foto: Google Street View

Onlangs heeft het programma Pointer samen met Reporter radio en Follow the Money blootgelegd dat miljoenen euro’s aan zorggeld niet aan zorg wordt besteed maar terecht komen bij winsten van zorginstellingen. Ook in Breda kwam verslavingszorginstelling Choices BV voor op het landelijke lijstje van instellingen met hoge winsten. “Het is absurd dat geld voor zorg niet naar de zorg gaat maar naar woekerwinsten”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Zorginstellingen worden gerund als commerciële bedrijven, maar ze vergeten dat ze bestaan om voor mensen te zorgen. Zorg waar wij met zijn allen voor betalen.”

SP Breda wil dat het afgelopen is met de winsten van zorgorganisaties en dat geld voor zorg voortaan helemaal naar zorg gaat. Ook willen ze dat onderzocht wordt hoeveel zorggeld er in Breda via dit soort zorgcowboys wordt uitgekeerd als winst. Maes: “Zeker met de tekorten op het budget voor de Wmo en de Jeugdzorg is dit belangrijk. We betalen niet voor winsten van bedrijven. We hebben elke cent nodig om goede zorg te verlenen!”

Zie onderstaand de vragen van SP Breda aan het College van B&W

Volg SP Breda

U bent hier