h

Raad stemt voor SP-motie verruiming kinderpardon

22 november 2018

Raad stemt voor SP-motie verruiming kinderpardon

Foto: SP

Wethouder Miriam Haagh (PvdA) moet bij staatsecretaris Mark Harbers (VVD) aandringen op een oplossing voor de 400 in Nederland gewortelde kinderen, die dreigen uitgezet te worden. Dat heeft een meerderheid van de raad donderdag besloten op initiatief van SP-raadslid Inge Verdaasdonk. Het kinderpardon wordt zo strikt toegepast door de regering, dat 95% van de kinderen er niet voor in aanmerking komt. “Een structurele oplossing is natuurlijk een veel betere asielprocedure zodat sneller duidelijk is of mensen mogen blijven of niet”, zegt Verdaasdonk. “Maar ondertussen zitten deze kinderen in een situatie die voor veel verwarring, onzekerheid en angst zorgt. Dat gun je geen kind en daarom moeten zij in Nederland mogen blijven, daar waar ze thuis zijn.”

Reactie toevoegen

U bent hier