h

Zorgen om wachtlijsten vrouwenopvang

4 oktober 2018

Zorgen om wachtlijsten vrouwenopvang

Foto: Google Street View

SP Breda maakt zich zorg om wachtlijsten bij vrouwenopvang. Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over lange wachtlijsten veroorzaakt door bezuinigingen. Dit zorgt ervoor dat slachtoffers van huiselijk geweld niet gelijk de zorg kunnen krijgen die nodig is. In plaats daarvan komen ze op een wachtlijst. Daar overbruggen ze de tijd met andere vormen van zorg, waaronder ambulant.

Dus nog altijd verblijvend in de onveilige situatie of in een hotel. “Deze overbruggingszorg verbloemt de ware aard en omvang van de problematiek rondom capaciteitsgebrek aan opvangplekken”, zegt SP-raadslid Inge Verdaasdonk. Ook in Breda wordt bezuinigd op de vrouwenopvang, terwijl de ernst en omvang van huiselijk geweld niet afneemt. Verdaasdonk: “In de meeste situaties is gelukkig geen opvangplek nodig. Maar wanneer deze wel nodig is dan hoort deze er gewoon te zijn!”

Zie onderstaand de vragen van SP Breda aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier