h

Tzorg niet weg laten komen met wanprestatie

13 september 2018

Tzorg niet weg laten komen met wanprestatie

Foto: SP

SP Breda zal in de raadsvergadering van donderdagavond het College van B&W en de Gemeenteraad oproepen om hun controlerende taak te
vervullen. Tijdens de zomerperiode kregen 130 cliënten van Tzorg, niet de huishoudelijke hulp waar zij recht op hadden. Dit terwijl de Gemeente Breda en cliënten, hiervoor wel tienduizenden euro’s aan Tzorg hebben betaald. “Als we nu geen grens trekken als stadsbestuur, stellen we een nieuwe norm”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Een norm waarbij we het blijkbaar accepteren dat mensen niet de zorg en ondersteuning krijgen waar zij wel recht op hebben. Dat mogen we niet laten gebeuren!”

SP Breda zal vanavond onderstaande motie indienen die het College van B&W oproept het teveel betaalde bedrag terug te vorderen bij Tzorg en cliënten hun eigen bijdrage terug te betalen.

Reactie toevoegen

U bent hier