h

Van Lunteren trapt door naar de Asterd en Boykes Speelhoeve

1 augustus 2018

Van Lunteren trapt door naar de Asterd en Boykes Speelhoeve

Foto: BN/DeStem

De (voormalige) 'fietsende wethouder' Patrick van Lunteren trapt ook deze zomer gewoon door. Hij gaat in gesprek met inwoners van de Bredase wijken en dorpen om te horen wat er leeft. Ditmaal stonden de Asterdplas in de Haagse Beemden en Boykes Speelhoeve in Tuinzigt op de agenda! - Het zal liggen aan alle negatieve berichten van afgelopen jaren. Het is lekker rustig. Niet hutje mutje, handdoek aan handdoek zoals bij de Galderse meren. Heerlijk. Ook bij de Mosten is het razend druk. Hier kun je tenminste lekker liggen en het water is veel beter. Het was een heerlijke middag aan de Asterdplas, voor de 50 a 60 mensen die er wel waren. “Vertel het maar niet verder”, zegt een badgast. “Houden zo hier”.

Foto: SP
 De beheerders Peter en Nol houden al 10 jaar de boel aan kant. De afgelopen jaren met al dat gedoe over ganzenstront beginnen ze al ’s ochtends om 6 uur.  Dat is nodig voor de ganzen. Maar zeker ook voor de puinhoop die mensen soms achterlaten. “ Tja mensen zijn net varkens, ze bevuilen hun eigen nest”, zegt Patrick van Lunteren. “ Daar is geen opvoeding tegenover te zetten. Echt zonde want de Asterdplas is een goed alternatief voor de megadrukke Galderse meren.

Jammer dat eigenaar Patrick van As de Texas Hoeve niet open gooit deze vrijdagmiddag. Een lege bedoening treffen we aan. Evenals in het Speelbos. Daar zou de gemeente met Staatsbosbeheer eens wat meer spannende elementen moeten toevoegen.

Foto: SP
 Bij Boykes speelhoeve is het buurtmarkt en een drukte van jewelste. Terwijl de kinderen op keiharde muziek dansen, werd Van Lunteren continu door de buurtbewoners aangesproken: “Je merkt dat de camera’s van Typisch Tuinzigt voor spanningen in de wijk hebben gezorgd. Dat is jammer, want de mensen doen zo hun best om dit de gezelligste volkswijk van Breda te maken.” Op de buurtmarkt is het echter vooral gezelligheid troef. Het zal misschien aan het mooie weer gelegen hebben, maar het toont toch vooral aan dat deze wijk veerkracht heeft!

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier