h

College weigert geld voor niet geleverde hulp terug te eisen

22 augustus 2018

College weigert geld voor niet geleverde hulp terug te eisen

Foto: Omroep Brabant

Het College van B&W gaat het geld wat Tzorg teveel heeft ontvangen voor huishoudelijke hulp, niet terug eisen. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van SP Breda. Alleen al bij Tzorg hebben 130 cliënten niet de hulp gekregen waar zij wel recht op hebben.

Per cliënt ontvangt Tzorg gemiddeld ruim 200 euro per maand. “Een snelle rekensom leert ons dat alleen al Tzorg tienduizenden euro’s onterecht heeft ontvangen deze zomer”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. In totaal zijn er vier aanbieders van huishoudelijke hulp in Breda. Ook die hebben te weinig hulp geleverd deze zomer volgens het college. Maes: “Het is niet uit te leggen dat dit VVD-college de komende jaren wel € 40 miljoen gaat bezuinigen op het sociaal domein, maar aan de andere kant het geld weggeeft zonder dat daar iets tegenover staat!”

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier