h

Initiatiefvoorstel SP Breda: toegankelijke evenementen voortaan de norm

27 juni 2018

Initiatiefvoorstel SP Breda: toegankelijke evenementen voortaan de norm

Foto: SP

Donderdag zal in de raad een burgerinitiatief besproken worden, waarbij de indieners van Breda Gelijk en Breda Barst de Gemeenteraad oproepen evenementen breed toegankelijk te maken. Namens SP Breda pakt raadslid Inge Verdaasdonk die handschoen op: “Breda is een gezellige stad en staat bekend om haar vele evenementen. Tegelijkertijd is onze slogan “brengt het samen”, dan kan het niet zo zijn dat juist al onze mooie evenementen niet standaard breed toegankelijk zijn.” Het initiatiefvoorstel dat SP Breda in voorbereiding heeft, moet ertoe leiden dat organisatoren vanaf 2019 duidelijk moeten maken hoe zij hun evenement toegankelijk hebben gemaakt.

Om zich voor te bereiden is Verdaasdonk op stap geweest met Marcel Brans van Breda Gelijk. Brans is gebonden aan een rolstoel en wilde graag laten zien welke problemen hij allemaal tegenkom. Verdaasdonk hierover: “Dat avondje stappen was niet alleen gezellig maar heeft mijn ogen ook geopend. De meest simpele dingen als even muntjes kopen of een drankje bestellen zijn al een hele opgave. En vervolgens zit je de hele tijd tegen konten aan  te kijken. Dat heb je na verloop van tijd ook wel weer gezien.” Na de zomer zal het voorstel van Verdaasdonk in de Gemeenteraad besproken worden.

Reactie toevoegen

U bent hier