h

SP: Geen bedelverbod maar een armoedeverbod

17 mei 2018

SP: Geen bedelverbod maar een armoedeverbod

Foto: SP

Als het aan wethouder Miriam Haagh (PvdA) ligt, komt er een bedelverbod in Breda. SP Breda vindt dat symboolwetgeving van de bovenste plank. “Wij willen niet een verbod op bedelen, maar een verbod op armoede”, zegt SP-burgerraadslid Inge Verdaasdonk. “Is dit een voorbode voor het hardvochtige VVD-beleid wat Breda de komende jaren te wachten staat?” Bovendien is het verbod overbodig. Op het moment dat bedelen echt tot overlast leidt, biedt de algemene plaatselijke verordening (APV) voldoende mogelijkheden om op te treden. Verdaasdonk: “Daarmee schiet deze aanpassing van de APV die juist om minder regels ging, zijn doel voorbij.”

In de eerstvolgende debatraad zal SP Breda met een voorstel komen het bedelverbod uit de APV te laten.

Reacties

Wat is armoede in Nederland?

Annahuis is bezig andere organisaties te mobiliseren en een schrijven in te dienen aan de gemeenteraad met toelichting waarom we tegen het bedelverbod zijn.

Groetjes Dorothé IJsseldijk

Reactie toevoegen

U bent hier