h

SP eist opheldering geslachtofferde invalidenparkeerplaatsen

19 mei 2018

SP eist opheldering geslachtofferde invalidenparkeerplaatsen

Foto: Marcel Brans / Breda Gelijk

Afgelopen week bereikte ons het bericht van Breda Gelijk​ dat er op de hoek van de Kraanstraat met de Vismarkt in Breda een eettent is geplaatst. Deze heeft hier netjes een vergunning voor en gezien de evenementen in de buurt van deze plaats ook nog begrijpelijk. Wat SP Breda wel zeer verbaasd, is de precieze plaats van de eettent. Deze neemt namelijk de plaats in van twee invalidenparkeerplekken. "En dat niet voor een dagje, maar voor een maand is ons medegedeeld. En het aantal invalidenparkeerplaatsen binnen de singels is al niet ruim", zegt SP-burgerraadslid Inge Verdaasdonk​. "Het is onwenselijk dat de beste binnenstad, een maand lang minder toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Een woordvoerder van de Gemeente Breda​ gebruikt als excuus dat er op het Chasséveld ook wel eens wat te doen is en er dan ook parkeerplaatsen ingenomen worden. Verdaasdonk: "Hierbij gaat het echter vaak om enkele dagen. Dus niet om een maand zoals in het voorliggende geval. Dit heeft dus een veel grotere impact op de toegankelijkheid van de binnenstad voor mensen met een beperking." Daarnaast wordt als argument door de gemeente genoemd dat het vorig jaar ook al zo was en er toen geen klachten zijn ontvangen. "Dat is feitelijk onjuist. Minimaal twee mensen die destijds geklaagd hebben laten hun stem nu horen in de media omdat er blijkbaar niks is gedaan met hun klacht", zegt Verdaasdonk. "Ik vind het zeer kwalijk dat klachten niet geregistreerd worden of dat een woordvoerder van de gemeente zomaar wat roept in de media terwijl dit aantoonbaar onjuist is. Hier moet zo snel mogelijk opheldering over komen."

Zie onderstaand de vragen die SP Breda heeft gesteld aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier