h

Fatsoenlijk loon en pensioen voor mensen met arbeidsbeperking

10 april 2018

Fatsoenlijk loon en pensioen voor mensen met arbeidsbeperking

Foto: SP

Het vorige kabinet deed, onder leiding van Jetta Klijnsma (PvdA), de sociale werkplaatsen op slot en bezuinigde 1,2 miljard op de allerzwaksten op de arbeidsmarkt. Het nieuwe kabinet-Rutte, staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) voorop, is van plan om mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon te betalen én hun pensioen af te pakken. “Hiermee wordt er opnieuw een half miljard bezuinigd op deze groep en zakt het kabinet wat mij betreft door de bodem van onze beschaving”, zegt SP-raadslid Boi Boi Huong. “Breda moet hiertegen optreden. Daarom pleiten wij ervoor dat mensen die door deze kabinetsmaatregel onder het minimumloon gaan verdienen, worden gecompenseerd zodat zij wel een fatsoenlijk salaris krijgen en aan pensioenopbouw doen."

Lees hier de vragen van de SP-fractie aan het College van B&W

Reacties

Het vriendelijke verzoek om de foto bij dit artikel te vervangen. Een foto van SP raadslid Boi Boi Huong, maar dan zonder het logo van D66 op de achtergrond. Recent is bekend geworden dat minister Koolmees van D66 bezig is om ook de ontslagrechten van mensen af te gaan pakken. Dit om de rechten van werknemers bij ontslag nog veel slechter te gaan maken. En de partij van deze minister is al verantwoordelijk voor het afpakken van het referendum, voor de zo slechte "sleepwet" én voor de donorwet. Een legale manier om straks aan orgaanhandel te gaan doen.

Dat mensen een fatsoenlijk salaris moeten verdienen is natuurlijk vanzelfsprekend, maar de wantoestanden die ontstaan binnen de SW(lees ATEA-groep)Medewerkers worden gedwongen ander werk te aanvaarden ten gunste van medewerkers Neovita die ambtenaar worden gemaakt, waarvan waarschijnlijk het contract zou aflopen.En daarnaast ook bedreigd door leidinggevenden.

Reactie toevoegen

U bent hier