h

Boom Teijchinélaan gered dankzij buurtbewoners en SP

23 april 2018

Boom Teijchinélaan gered dankzij buurtbewoners en SP

Foto: SP

Op vrijdag 20 april werden buurtbewoners van de Teijchinélaan onaangenaam verrast door een bord in de straat waarop de kap van een monumentale kastanjeboom werd aangekondigd. Navraag in de buurt leerde dat er een brief was verstuurd naar de bewoners van vier adressen, waarvan twee adressen niet eens bestonden. Naar aanleiding van een vermeende klacht uit de buurt is door Surplus (eigenaar van de grond waarop de boom staat) een opdracht verleend aan een bedrijf om de boom te rooien. Buurtbewoners klommen in de pen en kwamen uit bij de SP. “Deze boom moet blijven. De buurvrouw van de boom werd er emotioneel van toen ze hoorde dat de kastanjeboom waar ze al meer dan 40 jaar naast woont gekapt werd.” Aldus SP-burgerraadslid Michel Verschuren, die maandagochtend aanwezig was.  

Verschuren kwam er samen met SP-raadslid Boi Boi Huong achter dat de boom niet zomaar gekapt mag worden. Allereerst is het broedseizoen en daarnaast ligt deze boom in een groengebied, waardoor een kapvergunning noodzakelijk is. Daar bovenop staat de boom op deze zogenaamde bomenkaart van Breda als karakteristieke boom. Genoeg redenen dus om af te zien van de kap. Maandagochtendvroeg hadden de bewoners hun auto’s al voor de boom gezet. Om half acht stond het bedrijf in de straat. Dankzij tussenkomst van SP-wethouder Van Lunteren stond ook handhaving daar. Na een kort gesprek en een telefoontje besloot het rooibedrijf – verstandig – om verder te gaan en deze boom niet te rooien vanwege het ontbreken van een vergunning.

“Wij zijn blij dat we de buurtbewoners in de Teijchinélaan bijgestaan hebben en dat deze prachtige kastanjeboom gered is”, zegt Verschuren. SP Breda zal naar aanleiding van dit incident vragen stellen aan wethouder De Beer. “Het mag niet zo zijn dat een bedrijf als Surplus op basis van één klacht en geen vergunning een pracht van een boom wil kappen, zonder daar de buurt in te kennen en de juiste wegen te bewandelen.”

Reacties

Deze situaties gaan weer meer voor komen nu hoor.
Je zal maar Geen SP Gestemd Hebben!!!
Zonde van Onze Echte Mooie Stad Breda.

Dank voor jullie hulp. Het is alleen geen kastanjeboom maar een groene beuk.

Reactie toevoegen

U bent hier