h

Kies voor de partij waar je na de verkiezingen ook nog wat aan hebt!

21 maart 2018

Kies voor de partij waar je na de verkiezingen ook nog wat aan hebt!

Foto: SP

De afgelopen vier jaar maakten we het verschil. Aanstaande woensdag kan ook jij het verschil maken. Stem SP Breda en kies voor de partij waar je ook na de verkiezingen nog wat aan hebt!

01 Heusdenhout – Heerbaan is geen racebaan! We hielden een enquête over te hard rijden en organiseerden samen met de wijkraad een thema-avond om samen plannen te maken.

02 Princenhage – Samen met FNV en thuiszorgmedewerkers van Thebe Thuiszorg, streed de SP met succes voor behoud van werkgelegenheid, salaris en goede arbeidsvoorwaarden.

03 Krogten – We begonnen een meldpunt voor klachten met betrekking tot ATEA. Mede hierdoor zijn diverse verbeteringen en beleidswijzigingen doorgevoerd.

04 Geeren Noord – Inwoners en SP streden met succes voor het behoud van het buurthuis. Inmiddels is er zekerheid voor de toekomst en bruist het buurthuis als nooit tevoren!

05 Breda – Op tientallen basisscholen vroegen we ouders naar hun mening over schoolzwemmen. De afspraak is inmiddels dat ieder kind kan zwemmen voor zijn of haar twaalfde.

06 Emer Noord – Medewerkers van Pegatron werden zomaar op straat gezet. SP kwam samen met (oud-)werknemers en de vakbond in actie tegen deze vorm van pulpbanen.

07 Haagse Beemden – Op aandringen van de SP investeerden de gemeente en Dela Vastgoed in het opknappen van de noodlijdende winkelcentra Heksenwiel, Berg en Donk.

08 Geeren Zuid – Samen met de jeugd en andere organisaties, zorgde de SP voor goaltjes en organiseerden we diverse buitenspeelmiddagen in de Johan Metzelaarstraat.

09 Schorsmolen – We stonden wok-kok Radim bij in zijn strijd tegen de dienst handhaving van de gemeente die hem het werken onmogelijk dreigde te maken.

10 Haagse Beemden / Prinsenbeek / Hoge Vucht / Heuvel / Princenhage – Met inwoners en winkeliers streden we voor de leefbaarheid en tegen meer winkels bij Stada Stores.

11 Centrum / Brabantpark / Belcrum – Problemen met kamerbewoning pakten we aan met regelgeving en door 1.000 studentenwoningen bij te bouwen.

12 Gageldonk – Dankzij omwonenden en de SP maakte Buurthuis Gageldonk (voorheen De Beemdentil) een doorstart en is het inmiddels weer de woonkamer van de buurt.

13 Wisselaar – Op initiatief van de SP heeft de Gemeenteraad het belang erkend van Kinderboerderij Parkhoeve en is de gemeente opgeroepen het voortbestaan ervan te garanderen.

14 Schorsmolen – De omwonenden van het overlastgevende hostel Night Flight stonden we bij in hun strijd voor strengere regelgeving en de handhaving daarop.

15 Breda - Op woonbeleid vond een trendbreuk plaats: voor het eerst in vele jaren worden er sociale huurwoningen (1.600!) bijgebouwd in plaats van gesloopt of verkocht.

16 Bavel – Inwoners maakten zich zorgen over de komst van een geitenstal. SP stelde Kamervragen en wist dit samen met andere partijen op provinciaal niveau te voorkomen.

17 Breda – Een drukbezochte thema-avond was de basis voor het Aanvalsplan Armoede op basis waarvan het armoedebeleid op een aantal belangrijke punten is gewijzigd.

18 Ginneken – Samen met inwoners drong de SP aan op een oplossing voor de groeiende rattenoverlast in oude rioolbuizen. Inmiddels wordt het door de gemeente aangepakt.

19 Breda / IJpelaar – SP is de drijvende kracht achter het Nationaal ZorgFonds, zonder eigen risico. We organiseerden thema-avonden en trokken met 100 SP’ers IJpelaar in.

20 Kievitsloop / Princenhage / Heusdenhout – Samen met buurtbewoners streden we met succes voor het behoud of het opknappen van diverse speeltuintjes.

21 Ulvenhout / Haagse Beemden / Centrum – Stakende leraren, magazijnmedewerkers, brandweer, politie en ambulance-medewerkers konden rekenen op steun van SP Breda.

22 Schorsmolen / Princenhage / Sportpark – Graaiende zorgbestuurders van Careyn, Amphia en Thebe nagelden we aan de schandpaal. Geld voor de zorg moet naar de zorg!

23 Gageldonk – Buurtbewoner Peter sloot zich op in het Glazen Hok om aandacht te vragen voor het verdwijnen van een bushalte. Er werd ook geld ingezameld voor Serious Request.

24 Prinsenbeek / Princenhage / Blauwe Kei / Haagse Beemden / Ulvenhout – SP-wethouder Patrick van Lunteren is de drijvende kracht achter Breda Begroot.

25 Driesprong – Met bewoners van de Driesprong en de Oosterhoutseweg vroegen we aandacht voor de veiligheid rondom het spoor en duidelijke veiligheidsinstructies.

26 Westeinde – Het gedateerde buurthuis aan de Scheldestraat werd vervangen door nieuwbouw en een kunstgrasveldje vernoemd naar NAC-icoon Heintje van Poppel.

27 Tuinzigt / Haagpoort / Princenhage / Heuvel / Wisselaar – Met huurders uit diverse buurten trokken we samen op richting woningcorporatie om te zorgen voor het nodige onderhoud.

28 Breda – SP-wethouder Patrick van Lunteren zorgde er samen met de woningcorporaties voor dat er een eind kwam aan de alsmaar sneller stijgende huren.

29 Breda – De SP was de drijvende kracht achter de Hart voor Gaza-demonstratie voor vrede in het Midden-Oosten en demonstraties tegen de haatzaaiers van Pegida en PVV.

30 Dit is een selectie van de ruim 600 acties - van groot tot klein - van de SP Breda de afgelopen vier jaar. Kijk voor nog meer acties op: breda.sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier