h

Even voorstellen: Michel Verschuren

4 maart 2018

Even voorstellen: Michel Verschuren

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Michel Verschuren aan het woord, onze afdelingsvoorzitter en de nummer 5 van onze kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Mijn naam is Michel Verschuren, 33 jaar oud, docent geschiedenis en voorzitter van de afdeling Breda. Socialist in hart en nieren en nummer vijf tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik lees graag, fiets graag en heb een brede interesse. Zelf woon ik in Princenhage samen met mijn vriendin.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt waar je woont? Er zijn vele mooie plekken, zoals het park bij de Heuvelstraat, de historische begraafplaats, de Haagweg en het Liesbos. In Princenhage kom ik graag op de Haagse Markt. Dit plein is zoals een dorpsplein moet zijn. Alle dagen bedrijvigheid, leuke winkels en nog echte ambachten. Voor 8.000 mensen van 't Aogje vormt het echt het kloppend hart met prachtige monumentale panden en een rijke geschiedenis. Een twaalf-uurtje als lunch op het terras, met uitzicht over de markt is dan ook een aanrader.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Allereerst ben ik een groot voorstander van privacy, onnodig cameragebruik of het onnodig delen van privéinformatie zal ik bestrijden. Daarbij kunnen we 21 maart de eerste stap zetten door tegen de Sleepwet te stemmen, zodat onze veiligheidsdiensten niet massaal gegevens van onschuldige mensen kunnen verzamelen. Daarnaast ligt bij onderwijs en cultuur mijn hart. Kinderen en volwassen moeten de kans hebben om zich te ontwikkelen en dat gaat het beste via onderwijs. Een leven lang leren moet toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom steun ik gratis busvervoer en een dag gratis naar het museum van harte en zet ik mijzelf graag in als het gaat om de verbetering van toegang tot goed onderwijs, bijvoorbeeld door een goed spreidingsbeleid en het Nijmeegs model.

U bent hier