h

Even voorstellen: Maurice Spapens

11 maart 2018

Even voorstellen: Maurice Spapens

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Maurcie Spapens aan het woord, raadslid en de nummer 7 van onze kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Mijn naam is Maurice Spapens. 31 maart 1968 geboren en getogen in Breda. Afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in 1995 en sindsdien zelfstandig werkend als designend kleermaker, modisch kunstenaar. Sinds 2002 ben ik lid van de SP en sindsdien actief. Ik ben voorzitter van de afdeling geweest en in 2006 voor de eerste keer als SP-raadslid gekozen. Ik wil mijzelf nog graag één periode voor de stad Breda en de lokale SP inzetten als raadslid. De beste manier om als kunstenaar tussen veelal juristen en andere hoogopgeleiden het verschil te maken.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt van waar je woont? Mijn favoriete plek in Heusdenhout als ik even rust zoek is het mooie oude Annakerkje waar ik dan naar toe wandel. Kunst, cultuur en oude gebouwen geven een beeld van de historie. 

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Als modisch kunstenaar, zelfstandig werkend designend kleermaker zet ik mij graag in, om de omzetting in het kunst- cultuurveld verder mee te helpen goed en breed te ontwikkelen. Het streven dat kunst, cultuur, muziek en meer zo breed mogelijk moet landen bij de jeugd en wat mij betreft bij iedereen, is een goede. In de praktijk houdt dat wel in dat we goed moeten kijken hoe we omgaan met de mensen die jaren, zo niet decennia lang hun kennis, passie en kunde deelden. Zij dreigen nu het onderspit te delven in de vernieuwing. Voor de hele sector geldt dat de ambachtelijkheid bewaakt dient te worden. Goede en betaalbare ateliers verspreid over heel Breda is en blijft een aandachtspunt. Op het gebied van de sport zou ik graag zien dat we de komende periode er in slagen om de toegankelijkheid van sporten voor mensen met een beperking te vergroten en dan maar gelijk te zorgen dat je van thuis op weg daar naar toe niet teveel obstakels tegenkomt. Soms is daar niet veel voor nodig, een kleine gedragsverandering. Als iedereen in Breda zijn auto nu eens niet op de stoep zou parkeren maar in de daarvoor bestemde vakken of plaatsen dan maakten we in één klap de weg vrij voor iedereen met een bijvoorbeeld een rollator, scootmobiel, rolstoel, kinderwagen om de stoep veilig te gebruiken. Ook op het gebied van acties rondom verkeersveiligheid of anderszins vind je mij aan je zijde om het verschil te maken. Ik mijn raadswerk al die jaren niet kunnen doen zonder de mensen om mij heen, de mensen op en van de straat die aan de bel trekken als er iets is wat niet kan, wat beter kan of wat met andere inzichten een verandering teweeg kan brengen waar iedereen iets aan heeft.

Laten we het verschil maken met zijn allen.

U bent hier