h

Even voorstellen: Inge Verdaasdonk

7 maart 2018

Even voorstellen: Inge Verdaasdonk

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Inge Verdaasdonk aan het woord, burgerraadslid en de nummer 6 van onze kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Mijn naam is Inge Verdaasdonk, 42 jaar en geboren en getogen in Breda. Ik woon samen met mijn dochters van 16 en 20 in de Belcrum. Ik ben maatschappelijk werker en werk als zelfstandig begeleider bij complexe situaties. Daarnaast ben ik jaren lid van de SP en sinds 2 jaar actief als burgerraadslid op vooral maatschappelijke onderwerpen.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt van waar je woont? Sinds 3 jaar woon ik weer in de wijk waar ik de eerste 20 jaar van mijn leven doorbracht. Daardoor kom ik regelmatig langs "mijn oude huis" inmiddels wonen er andere mensen maar het blijft een beetje thuis voelen. Daarnaast zijn er dan meerdere plekken in de wijk waar ik goede herinneringen aan heb, en ook veel zien veranderen. Het slachthuis is een mooie wijk geworden. Het veeveldje is nog steeds een speeltuin maar nu met voetbalkooi en crossbaan. De basisschool waar ik heen ging is inmiddels herbouwd maar wel op dezelfde plaats.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Als burgerraadslid heb ik mij de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met maatschappelijke onderwerpen. Daarbij hebben beschermd wonen, maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en alles wat daarmee samenhangt mijn interesse dus ook zorg en armoede. Bijvoorbeeld ervaringsdeskundigheid, dit kan nog veel breder en actiever ingezet worden, hier is een motie voor aangenomen, en de komende jaren zet ik me graag in om ervaringsdeskundigheid dus nog meer onder de aandacht te brengen. Daarnaast ben ik een gekozen volksvertegenwoordiger, dus sta ik vooral ook open voor geluiden vanuit de straat en zal deze graag vertalen naar geluiden voor in de raad.

U bent hier