h

Even voorstellen: Heleen van der Most

18 maart 2018

Even voorstellen: Heleen van der Most

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Tot slot is Heleen van der Most aan het woord, student en de nummer 10 van onze kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Hoi, mijn naam is Heleen, ik ben 23 jaar, student chemisch-fysisch analist en ik woon op de Haagdijk in Breda. Sinds 2014 ben ik actief in de Bredase afdeling van de SP, waar ik van alles heb gedaan voor onze mooie partij, zoals de jongerenorganisatie opstarten en leiden. Er zijn veel dingen waar ik gepassioneerd over kan praten. In de weinige vrije tijd die ik heb; game ik, schrijf ik poëzie, reis ik en verdiep ik mij in visagie.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt van waar je woont? Een beetje cliché, maar ik vind het Valkenberg Park werkelijk de mooiste plek van Breda, omdat dit levendige natuur is in het midden van de stad. Gelukkig is dat voor mij op loopafstand. Als ik naar de bioscoop ga, loop ik altijd door het park heen, ondanks dat dit soms omlopen is, omdat ik zoveel mogelijk van onze Bredase natuur wil genieten.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Als slachtoffer van een huisjesmelker en wachtende voor een sociale huurwoning, wil ik mij graag inzetten voor meer betaalbare huurwoningen voor starters en studenten in Breda. De prijzen van de gemiddelde studentenkamer in Breda liggen hoger dan acceptabel is, maar huisjesmelkers maken graag misbruik van studenten die wanhopig zijn naar een kamer in Breda. Dit wil ik graag tegengaan, omdat ik overal in mijn omgeving zie dat de mensen die het echt nodig hebben, moeite hebben met het vinden van een betaalbare woning, terwijl wonen een basisrecht is.

U bent hier