h

Even voorstellen: Patrick van Lunteren

23 februari 2018

Even voorstellen: Patrick van Lunteren

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Patrick van Lunteren aan het woord, onze huidige wethouder en de nummer 2 van de kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Ik ben Patrick van Lunteren, 48 jaar. Ik woon sinds maart 2017 in de Belcrum. Sinds 2014 ben ik wethouder in Breda voor onder andere jeugd wonen wijken en maatschappelijke opvang.

2.  Wat is jouw favoriete plek in de buurt waar je woont? We zijn naar de Belcrum verhuisd vanwege het mooie huisje en vanwege de toffe buurt. We woonden, 14 jaar heel mooi, dicht bij het Mastbos. We misten laatste tijd steeds meer de reuring van het stadsleven. Daar zitten we nu weer midden in. Ik loop elke dag door de Belcrum, het station, het Valkenberg en langs de Gasthuispoort zo  naar mijn werk. En op de fiets ben je uit de Belcrum in een kwartier overal in Breda. Wat meer kan ik zeggen.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Als het aan mij ligt besturen we als SP nog minstens 4 jaar door. De afgelopen periode deden we voor het eerst mee. Als je aan de knoppen zit bereik je toch meer dan in de oppositie. Ik ben daarom weer beschikbaar als wethouder. De menselijke maat gaat mij aan het hart. Besturen met de mensen in plaats van over. De buurt is de basis en daar moet u het voor het zeggen hebben. Daar moet u zich veilig en gelukkig voelen. Ik zet me er graag met u voor in.

 

U bent hier