h

Even voorstellen: Dirk Uijl

26 februari 2018

Even voorstellen: Dirk Uijl

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Dirk Uijl aan het woord, momenteel raadslid en onze nummer 3 van de kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Ik ben Dirk Uijl, 36 jaar oud en geboren en getogen in Breda en momenteel woonachtig in Geeren Zuid. Ik ben zo’n 12 jaar lid van de SP, en al vanaf dag 1 actief met acties tegen leegstand en voor hulp aan dakloze jongeren, en de afgelopen 6 jaar ben ik actief in de raad. Daarnaast ben ik jarenlang jeugdhulpverlener in Rotterdam Zuid geweest, en sinds 3 jaar ben ik beleidsmedewerker voor de SP fractie in de Tweede Kamer.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt waar je woont? Ik kom graag door Buurtpark Geeren Zuid wanneer ik boodschappen ga doen, maar de mooiste plek bij mij in de buurt vind ik de Lage Vughtpolder. Het is een heerlijk om je hoofd leeg te maken met een rondje langs de Hartel en door de polder.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Ik wil me hard maken voor goede zorg voor alle Bredanaars zonder onnodige drempels. Dat betekent dat je vertrouwd en in je eigen omgeving terecht kunt voor vragen en oplossingen als je ergens niet uitkomt. Daarnaast moet het eigen risico voor de gemeentelijke zorgverzekering afgeschaft worden, en schrappen we, net als destijds bij de jeugdzorg, de eigen bijdrage bij de Wmo. Naast goede zorg is een veilige woonomgeving van groot belang. Crimineel gedrag moet dan ook keihard aangepakt worden. Door tegelijkertijd ook in te zetten op preventie en ondersteuning zorgen we er samen voor dat Breda een fijne en veilige plek is om te leven en te wonen.

U bent hier