h

Even voorstellen: Boi Boi Huong

1 maart 2018

Even voorstellen: Boi Boi Huong

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Boi Boi Huong aan het woord, burgerraadslid en de nummer 4 van onze kandidatenlijst.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Ik ben Boi Boi Huong, sta op nummer vier op de kandidatenlijst voor de SP Breda. Ik ben opgeleid als journalist en sinoloog en heb een Master in de Internationale Betrekkingen. Ik heb met plezier Chinese les gegeven. Lange tijd heb ik me verdiept in China en nu focus ik me nu met veel interesse op Breda. Momenteel werk ik als buschauffeur op een wijkbus, in de wijk IJpelaar, Ginneken en Ruitersbos. Dat vind ik erg leuk om te doen omdat je veel contact hebt met Bredaenaars. Het is een klein busje waarin de passagiers de chauffeurs kennen.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt waar je woont? Mijn favoriete plek is het natuurgebied in het Ginneken aan de Mark. Ik jog daar graag en zie dat allerlei mensen daar ontspannen, een wandelingetje maken. Met mooi weer en vooral buiten de winter is het een prachtige plek om te ontspannen.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Ik wil me graag inzetten om de bewoners te betrekken bij het beleid van de gemeente Breda. Opdat zij zich ervoor interesseren, weten wat er speelt, welk beleid er wordt gevoerd en welke organisaties voor ze van belang zijn. We werken voor de bewoners en het beleid heeft invloed op hun leven. Bovendien, niet minder belangrijk, wil ik me maximaal mijn best doen om voorzieningen te treffen om mensen met een laag inkomen te helpen. Er zijn veel Bredaenaars die grote moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen en daar moet wat aan gedaan worden. Allerlei middelen die hun levenssituatie verbeteren, moeten ingevoerd worden of zij dienen er attent op gemaakt te worden gemaakt.

U bent hier