h

Even voorstellen: Bas Maes, lijsttrekker

20 februari 2018

Even voorstellen: Bas Maes, lijsttrekker

Foto: SP

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, stellen onze kandidaat-raadsleden zich kort aan je voor. Daarnaast nemen ze je mee naar de favoriete plek in hun buurt en vertellen ze je waar zij de komende jaren – in de raad en op straat! - samen met de inwoners van Breda voor gaan strijden. Ditmaal is Bas Maes aan het woord, onze nummer 1 en dus lijsttrekker.

1. Wat moet de kiezer over jou weten? Mijn naam is Bas Maes, ik ben 37 jaar en woon samen met mijn vrouw en zoontje in de Haagse Beemden. Eigenlijk ben ik architect maar werk sinds enkele jaren bij de Tweede Kamerfractie van de SP in Den Haag als beleidsmedewerker. Daarnaast ben ik de afgelopen tien jaar actief geweest voor de SP in Breda. Eerst voor de jongerenafdeling ROOD, toen als voorzitter en sinds vier jaar als fractievoorzitter in de Bredase Gemeenteraad.

2. Wat is jouw favoriete plek in de buurt waar je woont? Vlakbij mijn huis heb je het Haagse Beemdenbos, een stuk ‘nieuwe natuur’ ingklemd tussen de wijk, de Asterdplas en de Mark. Afgelopen jaar is het pad wat hier doorheen meandert helemaal opgeknapt en je kan nu een mooie ronde maken. Te voet heb ik meestal de tijd en het geduld niet voor maar wat ik wel geregeld doe is een rondje op de fiets met mijn zoontje voorop in het kinderstoeltje.

3. Waar ga jij de komende jaren voor strijden? Onze wethouder wonen heeft de afgelopen vier jaar prachtige resultaten geboekt. Maar we zijn er nog niet. Geregeld hoor ik van mensen met een laag- of een middeninkomen waaronder starters, dat ze in Breda geen huis kunnen vinden. Vaak verhuizen ze dan na hun studie bijvoorbeeld naar gemeenten als Oosterhout of Etten-Leur. Ik wil me er voor in blijven zetten dat iedereen in Breda een betaalbaar en goed huis kan huren of kopen.

U bent hier