h

Dirk Uijl in debat in de Haagse Beemden

21 februari 2018

Dirk Uijl in debat in de Haagse Beemden

Foto: SP

Dinsdagavond organiseerde de wijkraad BEKOM een verkiezingsdebat in de met bijna 28.000 inwoners grootste wijk van Breda. Raadslid Dirk Uijl nam het daar op tegen de kandidaten van maar liefst twaalf andere partijen. Er kwamen diverse thema’s aan bod waaronder levensloopbestendig wonen en de leegstand op winkelcentrum Heksenwiel. “Alleen al in de Top 10 van onze kandidatenlijst staat een twintiger (Adi Vranac), dertiger (Bas Maes) en zestiger (Pierre van Leent) die allen met veel plezier in de Haagse Beemden wonen”, zegt Uijl. “Ik wil dus het beeld bestrijden dat er alleen ouderen of jongeren in deze mooie wijk kunnen wonen. Maar om de Haagse Beemden levensloopbestendig te maken, moet je huizen levensloopbestendig maken. Dat doe je dus niet door mensen zich blauw te laten betalen aan bijvoorbeeld een traplift. Daarom schaffen wij de eigen bijdrage in de Wmo af!” 

Uiteraard ging het ook over de leegstand op winkelcentrum Heksenwiel. Op een enkele partij na, sluit een ruime meerderheid zich inmiddels aan bij de SP dat vastgoedeigenaren die winkels bewust leeg laten staan, hard aangepakt moeten worden. Uijl: “Dankzij de SP gaat DELA nu ook fors investeren in het winkelcentrum. Maar om ze echt pijn te doen moet je ze daar raken waar het het meest pijn doet. Dat is in hun portemonnee.” De verantwoordelijk wethouder Boaz Adank nam ook deel aan het debat als de nummer 2 van de VVD. Uit zijn antwoorden werd echter pijnlijk duidelijk dat hij weinig besef heeft van de belangen van de diverse spelers. Uijl: “Na vanavond vraag ik me af hoe deze wethouder DELA hard aan kan pakken, als hij niet snapt hoe een institutionele belegger te werk gaat."

Foto door Paul Marijnissen

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier